apartma, apartmaji, sobe, prenočišča
apartmaji portorož.. Refresh for more!

Portorož

Portorož, ki leži na severni obali Piranskega zaliva v občini Piran, je izrazito turistični kraj s hoteli, marino in bogato turistično ter kulinarično ponudbo. Kot zdraviliški kraj je bil Portorož lokalno znan že v 13. stoletju. Prvi poskusi razvoja turizma v Portorožu segajo v drugo polovico 19. stoletja. Leta 1891 je bila ustanovljena delniška družba Società stabilimento balneare di Pirano (Kopališče Piran), ki je dala zagon turističnemu razvoju Portoroža.

portorož Vir fotografije: http://www.tripadvisor.com

Hotel “Allo Stabilimento Balneare” (kasneje preimenovan v Hotel Portorose) in kopališče, ki so ga zgradili, sta bila sicer manjša od načrtovanega, a pomembna za nadaljnji razvoj kraja. Prvemu hotelu se je kmalu pridružilo še nekaj manjših in skromnejših hotelov z le nekaj sobami. DLeta 1897 je bil Portorož s celotnim območjem med Bernardinom in Lucijo tudi uradno razglašen za klimatsko zdravilišče.

Leta 1910 so odprli veličastni »Palace Cur Hotel« (sedanji Kempinski Palace Portorož), znan kot “stari Palace hotel”, ki je gostom ponujal blatne kopeli in bazen s slanico. Bil je eden izmed največjih na Jadranu, ter je še danes nekakšen zaščitni znak Portoroža.

Vir: Wikipedia Chapter 4 research design and methodology. write my essay custom writing